Magyar Segítőpedagógiai

Fejlesztő és Szociális Alapítvány

  • Szervezet nyilvántartási száma: 13-01-0004078
  • Megnevezés: Magyar Segítőpedagógiai Fejlesztő és Szociális Alapítvány
  • Rövidített név: Magyar Segítőpedagogiai Alapítvány
  • Szervezet székhelye: 2100 Gödöllő, Rét u. 58.
  • Szervezet típusa: Alapítvány, közalapítvány
  • Országos azonosító: 1400/60470/2019/2300047259604
  • Adószám: 19226147-2-13
  • Bankszámla szám: 10400494-50526967-55751001
  • Képviseletre jogosult vezető: Olenyik Karolina, az Alapítvány elnöke

Céljaink                Tevékenységeink                Elérhetőségeink

Elnöki köszöntő

Nevem Olenyik Karolina. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán végeztem gyógypedagógus – logopédusként. 2003 óta dolgozom különböző intézményekben gyógypedagógusként. Gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozom.
Mindig örömmel és szívesen segítettem a magas támogatási szükségletű embereknek. Már gyermekkoromban arról álmodtam, hogy segítő szakember leszek. A Magyar Segítőpedagógiai Alapítvány létrejöttével egy régi álmom vált valóra. Fő célunk, hogy tevékenységünkkel hozzájáruljunk a fogyatékos személyek intézményi és társadalmi integrációjához. Hisszük, hogy a világ attól is szép, hogy nem vagyunk egyformák. A szeretettel és bizalommal teli légkör, az elfogadás, a szemléletmód számunkra a legfontosabb. Véleményünk szerint segíteni nem szavakkal, hanem tettekkel lehet.
Ezekért a „tettekért” hoztuk létre 2020 februárjában az Alapítványt. Célunk, hogy a támogatásra szoruló személyeket segítsük és programjainkkal, eseményeinkkel a gyermekeknek, szülőknek és szakembereknek egyaránt információt, kikapcsolódási lehetőséget, közösségi élményeket biztosítsunk.
Az Alapítvány által működtetett Fejlesztőházban különböző fejlesztések – logopédiai, komplex és mozgásfejlesztés – állnak rendelkezésére az arra rászorulóknak. Tanácsadással is kiegészítjük munkánkat, illetve szükség esetén szakmai kapcsolataink révén keressük meg a mindenki számára optimális megoldást egy-egy ügyben. Hiszen együttműködéssel olykor a legnagyobb probléma is könnyen megoldható.
A gyermekeknek szóló rendezvényekkel – ünnepekhez kapcsolódó kreatív napok, versmondó verseny, bábszínház, hercegnő és szuperhős nap, farsangi mulatság, húsvéti tojás keresés, adventi játszóház – a móka és kacagás mellett kiemelt célunk a társadalmi integráció előkészítése, az érzékenyítés és a tartalmas időtöltés, továbbá a nem anyagi javak/ értékek hangsúlyozása is.
A szülőknek több témakörben szerveztünk „szülők iskolája” előadásokat. Például beszédfejlődés, iskolakezdés, gyermekkori magatartás zavarok, nevelési problémák témában.
Nyílt napjainkon több szakember, kolléga is részt vehetett. Számukra szintén előadásokkal, tréningekkel készültünk. Bemutattuk a házat, terveinket, tevékenységünket, ezáltal szorosabbra fűzve a kapcsolatot a környékbeli köznevelési intézményekkel. Sok pedagógus fordult meg a Fejlesztőház falai között, hogy ötleteket merítsen a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő, vagy sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal történő munkához.

Ez is nagy öröm számunkra, hogy támogathatjuk őket munkájukban, átadhatjuk azt a szemléletmódot, amiben mi hiszünk.

Olenyik Karolina, az Alapítvány elnöke