Főigazgatói köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Budapesti Távoktatási Intézet honlapján!

Egy olyan innovatív intézmény nevében üdvözlöm, amely szakított a hagyományosnak tekinthető tanulás-tanítási stratégiákkal, módszerekkel és formulákkal. Intézményünk célja, a szakmai kompetenciafejlesztés, azaz olyan gyakorlati ismeretek átadása, valamint gyakorlati készségek kialakítása, amelyek a meglévő tudásbázisra építve teremtik meg annak a lehetőségét, hogy a nálunk végzettek magasabb színvonalú munkavégzésre legyenek alkalmasak.

Intézményünk két területen kínál távoktatásban megvalósuló szakmai programokat – az egyik a pedagógusképzési terület, a másik pedig a menedzser- és jogi képzési terület.

Az online, távoktatás formában megvalósuló programjainkra általánosan jellemző a szakmai megújulás, az innovatív szakmai filozófia és a gyakorlatorientáltság. Az intézményi programok úgy kerültek kialakításra, hogy munkavégzés mellett is hasznosítható és piacképes tudást biztosítsanak a távoktatásban résztvevők számára.

Örömünkre szolgál, hogy programjaink nagy részéhez pályázati támogatást is tudunk biztosítani, ennek köszönhetően bizonyos képzésekhez kedvezményes finanszírozás is társulhat, ezzel is támogatva az intézményi szintű társadalmi szerepvállalást.

Konzulenseink, munkatársaink magasan képzett, gyakorlati szakemberek, többen rendelkeznek tudományos (PhD.) fokozattal és tudományos portfólióval. Büszkék vagyunk arra, hogy az intézmény mindkét képzési területén szakmai, tudományos lektor biztosítja, koordinálja és ellenőrzi az intézményben megvalósuló szakmai munka minőségét.

Intézményünk számára kiemelten fontos az innováció, a kutatás-fejlesztés, valamint a piaci igényeknek történő folyamatos megfelelés, képzési kínálatunkat az elvárásoknak megfelelően folyamatosan fejlesztjük, mind tartalmában, mind struktúrájában, szerkezetében.

Szakmai és tudományos partnereink, valamint az intézményünk közössége nevében bízom abban, hogy Önt is a partnereink között üdvözölhetjük!

Sztankai Szabolcs
alapítványi elnök, főigazgató